[vc_row][vc_column][vc_column_text]Android cihaz yöneticisi nedir ?
Google Android cihaz yöneticisi servisini tanıttı. Android v2.2 ve üzeri işletim sistemlerine sahip Android cihazlarda kullanılabilmektedir.
► Bu servisle kaybedilen veya çalınan Android cihazımızı bulabilme ve harita üzerinde görüntüleyebilme
► Cihazımızın içindeki bilgileri silerek telefonu fabrika ayarlarına döndürebilme
► Cihazın zilini en yüksek seste çaldırarak kaybettiğimiz telefonun yerini belirleyebilmek
► Cihazımızı kilitleyebilme ve cihaz ekranına mesaj gönderebilme
Android cihaz yöneticisi kullanımı
Android cihaz yöneticisinin Android cihaz kilitleme özelliğini aktifleştirebilmek için ilk olarak Android cihazımızda Google Ayarları uygulamasına erişmemiz gerekmektedir.
Adım 1 )
“Android Cihaz Yöneticisi” uygulamasını çalıştırın.
Adım 2 )
Menüde “Android Cihaz Yöneticisi” bölümünü seçiyoruz.
Adım 3 )
Açılan ekranda “Uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver” seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretliyoruz.
Adım 4 )
Bu adımdan sonra çıkacak iletiyi onaylayarak Android cihazımızın uzaktan kilitleme ve diğer fonksiyonları kullanabilmeyi onaylamış oluyoruz.
Android Cihaz Yöneticisi ile yapabileceklerimiz
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion style=”modern” color=”juicy-pink” active_section=””][vc_tta_section title=”1 – Zil çaldırabilme” tab_id=”1443303541806-a9bf5215-31b9″][vc_column_text]https://www.google.com/android/devicemanager
Cihazınız 5 dakika süreyle en yüksek ses seviyesinde çalacaktır.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”2 – Telefonumuzun ekranını kilitleme” tab_id=”1443303541953-1abc23b3-5045″][vc_column_text]Kilitleme Adım 1 )
Tarayıcımız üzerinden Android Cihaz Yöneticisi’ne erişebilmek için https://www.google.com/android/devicemanager adresini ziyaret ediyoruz. Sayfada yapmamız gereken Android cihazımızda kullandığımız Google hesabımız ile sisteme giriş yapmak.
Android hesabımızla giriş yaptıktan sonra cihazımızın harita üzerinde konumunu gösteren bir sayfa ile karşılaşacağız. Buradan Android cihazımızın konumunun yanında son kullanıldığı tarihi ve tam olarak adresini görebiliyoruz.
Kilitleme Adım 2 )
“Kilitle” seçeneğini seçiyoruz (Kilitleme ve diğer özelliklerin telefonumuzda fiilen aktif olması için Android cihazınızın 3G veya WiFi üzerinden internete bağlı olması gerekmektdir. İnternet bağlantısı aktif olmayan telefonda bu işlemler uygulanmaz. Cihazda ne zaman internet bağlantısı aktif olursa yapmış olduğunuz işlemler o an aktifleşir.
Kilitleme Adım 3 )
Bir sonraki adımda bizden kilitleme işlemi için bir şifre belirlememiz istenecek. Bu şifreyi cihazınızı bulduğunuzda açmak için kullanacağınızdan unutmayın ve bir yere kaydedin. Telefonunuzun ekran kilidi şeklinde olacak bu kilitleme işlemi sayesinde artık telefonunuzun güvenliğinden emin olabilirsiniz.
Kilitleme Adım 4 )
Kilitle seçeneğini seçtiğinizde aşağıdaki şekilde telefonunuz kilitlendiğine dair onay bilgi mesajı görüntülenecektir.
Önemli bilgi: Telefonunuzda internet bağlantısı yok ise , kilitleme talebi telefonunuza gönderilir fakat kilitlenmez. Telefonunuzda ne zaman internet bağlantısı olursa o zaman talebiliz telefonda uygulanır ve telefon kilitlenir.
Kilitleme Sonuç :
İnternet tarayıcınızda Android Cihaz Yöneticisi ile kilitleme sırasında girdiğiniz bilgiler telefonunuzda bu şekilde görünecektir.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”3 – Silme özelliği” tab_id=”1443303598187-e18aeb89-e8ea”][vc_column_text]https://www.google.com/android/devicemanager
Bu, cihazınızda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirir. Cihazınız çevrimdışıysa, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi cihaz çevrimiçi olur olmaz gerçekleştirilir.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]