Tasarım tipiÜrünün kasa tipinin durumudur. 3 gurupta ayrıştırılmıştır. Katlanabilir, Kaydırmalı tip ve tek gövde olarak belirtilmektedir.
Tek kasaTek kasa
Kalınlık
161.7 x 80.9 x 7.4 mm158 x 76.8 x 5.9 mm
AğırlıkÜrünün ağırlığı gram olarak belirtilmiştir.
200 gr151 gr
RenkRENKCihazınızın satışa sunulan renk çeşitliliğidir.
İnci Beyazı
Gece Siyahı
Şampanya Altınİnci beyazı
Gece siyahı
Şampanya Altın
PLATFORM
İşletim sistemiİşletim sistemi, bilgisayar donanımının doğrudan denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem yazılımıdır. En yaygın kullanılan işletim sistemlerine örnek olarak; Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android ve iOS örnek verilebilir.
Android, v5.1.1 (Lollipop)Android v5.1 (Lollipop)
ArayüzTelefon kullanırken kullanıcı tarafından çalıştırılmasını sağlayan, çeşitli resimlerin, grafiklerin, yazıların yer aldığı ön sayfa.
TouchWiz UI
ChipsetChipset ya da Yonga seti bilgisayarın anakartı üzerindeki temel ve bütünleşik arabirimleri yöneten ve bunlar arasındaki veri akışını sağlayan bir çeşit işlemcidir.
CPUCPU Çalıştırılmakta olan yazılımın içinde bulunan komutları işler. Central Process Unit (CPU)
Dört çekirdek 1.8 GHz Cortex-A72 & Dört çekirdek 1.2 GHz Cortex-A53Dört çekirdekli 1.8 GHz Cortex-A53 ve Dört çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A53
GPUGPU Grafik İşleme Ünitesi ya da kısaca GPU (İngilizce'de Graphics Processing Unit kelimesinin kısaltılmışı), kişisel bilgisayar, iş istasyonları veya oyun konsollarında grafik yaratımı için kullanılan aygıttır. Modern GPU'lar bilgisayar grafiklerini işleme ve göstermekte son derece verimlidir ve yüksek paralel yapıları kompleks algoritmalar için CPU dan daha etkin kılar. GPU ekran kartının hemen üstünde olabileceği gibi anakarta entegrede halde de olablir. Yeni masaüstü bilgisayarların ve laptopların %90'ından fazlasında özel GPU'lardan çok daha güçsüz olan entegre GPU'lar kullanılmaktadır.
Adreno 510Adreno 405
RAMRAM Rastgele erişimli bellek(İngilizce: Random Access Memory, RAM) mikroişlemcili sistemlerde kullanılan bir tür veri deposudur. Buna karşın diğer hafıza aygıtları (manyetik kasetler, diskler) saklama ortamındaki verilere önceden belirlenen bir sırada ulaşabilmektedir, çünkü mekanik tasarımları ancak buna izin vermektedir.
RAM, genellikle bilgisayardaki ana hafıza ya da birincil depo; yükleme, gösterme, uygulamaları yönlendirme ve veri için çalışma alanı olarak düşünülür. Bu tip RAM genelde tümleşik devre biçimindedir. Yaygın olarak hafıza çubuğu veya RAM çubuğu isimleriyle anılır çünkü devre kartı üzerine, küçük devreler halinde, plastik paketleme yardımıyla birkaç sakız paketi boyutundadır. Çoğu kişisel bilgisayarda RAM eklemek veya değiştirmek için yuva bulunur.
3 GB RAM2 GB RAM
Dahili hafızaÇıkarılabilir Memory Stick™’e gerek kalmadan depolama imkanı sağlayan yerleşik bellektir.Dijital fotoğraf makinelerinin artık yedek saklama çözümü sağlamak için dahili bir belleği vardır. Birçok Cyber-shot fotoğraf makinelerinde bellek boyutu en az 32MB’dir.
Göz taraması(Iris scanner) İrislerinizdeki desen yapıları yalnızca size özgüdür ve kopyalanması neredeyse imkansızdır, yani iris kimlik doğrulama, telefonunuzu kilitli tutmak ve içeriklerini gizli tutmak için en güvenli yollardan biridir.
Parmak iziFingerprint
İvmeölçer(Accelerometer) Eğim ve hareketleri ölçen sensörlerdir.
Jiroskop(gyro) Yön ölçümü veya ayarlamasında kullanılan, açısal momentumun korunması ilkesiyle çalışan sensördür. Jiroskoplu mobil cihazlar, oyunlarda daha fazla performans, uygulamalarda ise telefonun konumsal ve hareketsel yönünü hesaplamayı sağlar.
Yakınlık(proximity) Belirli uzaklıktaki cisimleri algılayan sensördür. Örneğin telefonu kulağınıza yanaştırdığınızda ekranın kapanmasını sağlar.
Pusula(compass) Dünyanın manyetik çekim alanından faydalanarak Kuzey 'i tespit eder ve buna göre yön belirlenmesine yardımcı olur.
Barometre(barometer) Hava basıncını ölçen sensörlerdir. Genelde doğa sporlarına ilgi duyanların ihtiyaç duyduğu sensörlerdir. Yüksek rakımlı tepe yürüyüşlerinde faydalı olmaktadır.
Kalp Atış Hızı(heart rate) Kalp atışını dakika üzerinden (BPM) ölçmektedir. Sensöre parmağınızı yerleştirmeniz durumunda devreye girerek kalp atış hızınızı ölçmeye başlar. Bu sensörle, spor yaparken veya günlük yaşamda hayati organlarınızı takip edebilirsiniz.
HallManyetik alanı algılayarak çalışan sensördür. Kullanım alanı; kapaklı kılıf kukkanıldığında kapağı açtığınızda telefonun çalışır konuma gelmesini sağlayan sensördür.
EKRAN
Ekran tipiTFT (Thin Film Transistor)
IPS (In-Place Switching)
OLED (Organic Light Emitting Diode)
AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode)
Super AMOLED (an even advanced version of AMOLED)
PPİİngilizce “Pixel-per-inch (İnç başına düşen piksel, piksel hassasiyeti, piksel yoğunluğu)“in kısaltılmışıdır ve bir inçlik kısımdaki (2,54cm) piksel yoğunluğunu tanımlar. Buradan, düz ve doğru bir mantıkla, “PPI değeri ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi ve keskin görüntü.” sonucunu çıkarabiliriz.
~367 ppi~ 386 ppi
Ekran korumaEKRAN KORUMACihazınızın ekranının fiziksel şartlara karşı dayanıklılığıdır.
Corning Gorilla Glass 4
KAMERA
Arka KameraTelefonunuzun ana kamerası olarak adlandırılan , cihazın arka bölümünde bulunan kameradır.
13 MP16 MP
Arka Kamera özelliği
f/1.9
1/3 "sensör boyutu
1.12 mikron piksel boyutu
geo-tagging
dokunmatik odaklama
yüz tanıma
panorama
HDR
Otofokus
OISLED flaşGeo-tagging
dokunmatik odaklama
yüz tanıma
HDR
otofokus
LED flaş
Ön kamera
8 MP
f/1.9
1080p5 MP
1080p
Ön kamera özelliği
1920x1080 piksel
Video
1080p @30fps1080p @30fps
MEDİA
Titreşim
FM RadyoTelefonunuzda internet bağlantınız olmadan radyo kullanmanıza imkan tanıyan sistemdir.
VARVAR
BAĞLANTI
Bluetooth2.4 GHz'lik frekans bandını kullanan radyo frekansları üzerinden veri aktarımı sağlayan evrensel kablosuz veri iletim sistemidir.
v4.1, A2DP, EDR, LEv4.1, A2DP, EDR, LE
Wi-fi“Wireless Fidelity” kelimelerinin kısaltması olup kablosuz bağlılık veya kablosuz bağlantı anlamına gelir.
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
dual-band
WiFi Direct
hotspotWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
dual-band
Wi-Fi Direct
hotspot
USB"Universal Serial Bus" teriminin kısaltmasıdır ve bir çeşit veriyolu standardını tanımlamak için kullanılır. Bu veriyolunun yardımıyla, teorik olarak 127 farklı cihazı sisteme bağlamanız mümkün olabilir. 'nin sunduğu veri transfer hızı. seri ya da paralel bağlantılara oranla çok daha yüksektir. Günümüzde piyasaya sürülen harici donanımların büyük çoğunluğu, bilgisayar bağlantısı için veriyolunu kullanmaktadır.
microUSB v2.0microUSB v2.0
GPS(Global Positioning System) Küresel Konum belirleme Sistemi, dünya çapında uydu ağı ile çalışan navigasyon sistemi, araba seyir sistemi
VARVAR
NFCNFC yani Near Field Communication ve Türkçe ismiyle Yakın Alan İletişimi, yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisidir. NFC teknolojisi temelde, NFC standartlarına uyumlu elektronik cihazlar arasında yakın mesafeli haberleşmeyi sağlar.
VARVAR
Jack girişiTelefonunuzu kulaklık girişi bölümüdür.
3,5mm3,5mm
NETWORK
2G Network2G
İkinci nesil mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltmadır. Dünyada küresel anlamda en çok kullanılan 2G iletişim standardıdır. 2G’nin 1G’ye kıyasla farkı analog yerine sayısal veri tabanlı olmasıdır. Daha iyi bir ses kalitesine sahiptir. SMS bu standardın sağladığı bir uygulamadır. 8-13 kb/s veri hızına sahiptir.
GPRS(General Packet Radio Service) 2G teknolojisi üzerinden paket anahtarlamalı olarak veri iletimi sağlayan ek bir teknolojidir. Genellikle cep telefonları ve internet arasında, küçük veri paketlerinin transferi amacıyla kullanılır. 2G GSM’ye oranla Veri akışını saniyede 30-50 kbit’e kadar hızlandırmıştır. bu teknoloji sayesinde mobil cihazlarda internet dünyasının ayak seslerini duyulmaya başlanmıştır.
3G NetworkKüresel iletişim satandart’ı GSM teknolojisine sahip 2G’ nin gelişmiş bir üst versiyonudur.
Bu gelişmiş sistem içinde; HSPA : ( High-Speed Packet Access)
HSDPA : (High Speed Downlink Packet Access)HSUPA : (High Speed Uplink Packet Access) protokolü yer alır.
2G de veri transferi GPRS üzerinden gerçekleşirken, 3G de ise HSDPA ve HSPA+ protokolü üzerinden gerçekleşir. Bu protokoller sayesinde veri hızı 21 mbps hızına ulaştırmıştır. Bu teknololoji sayesinde Ses, data, video ve uzaktan yönetim gibi gelişmiş multi-medya; e-posta, web sayfası görüntüleme, faks, videokonferans gibi özellikleri kullanabiliriz.
Ayrıca 3G ile cepten Facebook hesabınıza bakabilir, Google’da bir şey arayabilir, e-postalarınıza ulaşabilir televizyon seyredebilir, video izleyebilir, görüntülü konuşabilir, yüksek hızda film veya şarkı indirebilirsiniz.
4G Network4G; 2G ve 3G’nin devamı bir teknolojidir daha gelişmiş olan bu teknolojiyi iki ayrı kablosuz bağlantı sistemi desteklemektedir. WİMAX ve LTE bu iki sistem birbirini tamamlamaktadır diyebiliriz.
LTELTE band 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800)